preskoči na sadržaj
NASLOVNICA

Obavijest roditeljima učenika razredne nastave

Poštovani roditelji,
11. svibnja 2020. započinje 3. faza popuštanja epidemioloških mjera koja će, između ostaloga, omogućiti otvaranje škola za učenike od 1. do 4. razreda.

Moramo naglasiti da se ovom mjerom predviđa dolazak učenika u školu samo u iznimnim situacijama! Epidemiološka situacija i preporuke, još uvijek, ne dopuštaju normalan početak redovne nastave za sve učenike.

U nastavku pročitajte preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja te HZJZ.

 

                                                                   


    Prema preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo učenici trebaju ispunjavati sljedeće uvjete za dolazak u školu:

🔸 Roditelj/skrbnik potvrđuje pisanom izjavom Ravnatelju ustanove, prije uključivanja djeteta u ustanovu, da dijete nema simptome i bolesti, odnosno da nije u riziku, te da se radi o djetetu s oba zaposlena roditelja i to da je roditelj upoznat s Uputama HZJZ-a u cjelini.
🔸 Dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)
🔸 Niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)
🔸 Niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu stariji od 65 godina
🔸 Niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19
🔸 Dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade.

U postavljenu skupinu koja će početi s radom najranije 11. svibnja ne mogu se naknadno dodavati novi učenici najmanje 14 dana. Grupe mogu imati do 9 učenika i jednog učitelja. Ukupno 10 osoba.

Molimo Vas da pažljivo pročitate upute HZJZ-a kako bi uočili koji učenici ne smiju u školu te za koje se kategorije ne preporuča dolazak u školu u ovoj fazi.

U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i želite da dolazi u školu, molimo Vas da u što kraćem roku obavijestite razrednike o tome. Nakon toga oba roditelja/skrbnika MORAJU POTPISATI IZJAVU u kojoj pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću jamče da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti za dolazak u školu te da će se dijete u školi pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera koje se odnose na boravak djeteta u školi.

Izjavu ćete dobiti od svojih razrednika.

Izjavu možete predati u školi svaki radni dan od 8 do 13:00 sati ili ju poslati elektroničkim putem školi ili vašim razrednicima. Ako ćete ipak dolaziti u školu, molimo vas da se pridržavate propisanih mjera opreza (nošenje rukavica, razmak od 2m…).

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ana Grahovac Andrić   datum: 7. 5. 2020.

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Raspored informacija

Tražilica

Korisni linkovi
Ministarstvo znanost...

e-Dnevnik

Carnet

Narodne novine


Anketa
Sviđa li Vam se nova web stranica?
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Arhiva dokumenata

Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
preskoči na navigaciju